Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@01:08:27 GMT

چگونه می‌توان اثرات منفی استرس را کاهش داد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۳۵۹۰

چگونه می‌توان اثرات منفی استرس را کاهش داد؟

محققان اسپانیایی به تازگی دریافته‌اند که کنترل منبع استرس، راهکار مهمی برای کاهش اثرات منفی آن محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، همه ما در زندگی روزمره خود شکلی از استرس را تجربه می‌کنیم. گاهی اوقات استرس می‌تواند منجر به تاثیرات مثبت شود، اما زمانی که استرس‌های روزانه تکرار شود، مشکلاتی را برای سلامت افراد به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بعضی از این موارد شامل سردرد، تنش های عضلانی، درد قفسه سینه، مشکلات دستگاه گوارش، بی‌خوابی و مشکلات روحی است. اما خبر خوش اینکه بررسی‌های جدید محققان اسپانیایی نشان می‌دهد با کنترل منبع استرس، می‌توان اثرات منفی آن را کاهش داد.

برخی از روش‌های کاهش تنش‌های روزانه شامل شناسایی علل آن و ایجاد برنامه‌هایی مانند فعالیت بدنی منظم، تکنیک‌های آرام سازی شامل تمرینات مراقبه یا تنفس و ایجاد روابط قوی با اعضای خانواده و دوستان برای مقابله با آن است.

تیمی از محققان موسسه علوم عصبی در بارسلونای اسپانیا سه گروه از موش‌ها را مورد بررسی قرار دادند تا شیوه‌ای موثر برای کاهش اثرات منفی استرس کشف کنند. نتایج بررسی‌های آن‌ها نشان داد توانایی کنترل منابع استرس در دوران نوجوانی، تاثیرات منفی این تنش‌ها را در زمان بزرگسالی کاهش می‌دهد.

طی این مطالعه، محققان اسپانیایی موش‌ها را در معرض استرس قرار دادند و واکنشهای غده‌ مترشحه‌ داخلی‌ "اندوکرین" (endocrine) را از طریق فعالیت محور هیپوتالاموس – غده هیپوفیز – غده آدرنال (HPA) ارزیابی کردند.

یافته‌های جدید نشان داد که واکنش های HPA در گروه موش‌هایی که دارای استرس قابل کنترل بودند، کاهش یافت و گروهی از موش‌ها که دارای استرس غیر قابل کنترل بودند با کاهش قابلیت‌های شناختی مغز مواجه بودند.

به گفته محققان با وجود اینکه قرار گرفتن در شرایط استرس‌زا، اثرات منفی کوتاه مدت و بلند مدت بر روی رفتار افراد و فیزیولوژی بدن آن‌ها دارد، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند این اثرات را کاهش دهد و یکی از این عوامل، کنترل داشتن بر روی منبع استرس است.

بررسی‌های جدید که بر روی موش‌ها صورت گرفته است نشان می‌دهد راهکارهای کنترل استرس در دوران نوجوانی، یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای کاهش خطرات ناشی از استرس بالا در دوران بزرگسالی و کاهش آسیب پذیری ناشی از مشکلات فیزیکی و ذهنی آن‌ها است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: استرس تازه های پزشکی سلامت کنترل استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۳۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد

روابط عمومی بانک مرکزی با تشریح اقدامات این بانک برای کنترل نقدینگی، از کاهش قدرت خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به برخی ادعاها درباره مدیریت نقدینگی اعلام کرد: روند صعودی رشد نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ مسئله‌ای بس نگران کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیرهای کلان اقتصای به وجود آورد.

حال که حدود دو سال از آن مقطع نگران کننده گذشته است، ‎متغیرهای پولی کشور در وضعیت نسبتاً پایداری قرار گرفته‌اند و آمارها حاکی از تحقق اهداف بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و قرار گرفتن در محدوده‌های تعیین شده دارد.

مرور مسیر طی شده نشان دهنده آن است که نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و متعاقباً به ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.

ارقام فوق به خوبی بیانگر توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل رشد کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی در محدوده هدف تعیین شده برای سال ۱۴۰۱ (۳۰ درصد) و سال ۱۴۰۲ (۲۵ درصد) می‌باشد.

البته در سال ۱۴۰۳ نیز همچنان هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق استفاده از مجموعه ابزارهای سیاست پولی از جمله کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها با قدرت بیشتری پیگیری خواهد شد و بر این اساس هدف رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه نوسان مثبت و منفی ۲ درصد در راستای دستیابی به هدف مهار تورم تا نقطه مطلوب و نیز کمک به رشد اقتصادی تعیین شده است.

لازم به ذکر است که در دوره اخیر، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به کنترل ‎خلق پول بانک‌ها داشته و دستاورد مهم بدست آمده در زمینه کاهش رشد نقدینگی به طور مشخص از طریق تنظیم و اعمال جدی سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها حاصل شده است.

در این چارچوب، ‎بانک مرکزی در راستای کنترل رشد خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری، در سال ۱۴۰۱ ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را تکمیل و اصلاح نمود و علاوه بر کنترل دارایی‌ها، کنترل بدهی‌های ترازنامه بانک‌ها (به ویژه بانک‌های ناتراز و ناسالم) را در دستور کار قرار داد.

همچنین در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی در جهت دستیابی به هدف رشد نقدینگی تعیین شده با پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری و جریمه بانک‌های متخلف از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی و همچنین افزایش ۰.۵ واحد درصدی نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری اقدامات موثری را در جهت کنترل و کاهش قدرت خلق پول بانکها و در نهایت کاهش رشد نقدینگی انجام داد.

در دی ماه سال ۱۴۰۲ نیز بانک مرکزی با هدف مدیریت رشد نقدینگی و اطمینان از تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با کنترل کل‌های پولی اقدام به افزایش ۰.۵ واحد درصدی سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری نمود.

با توجه به مطالب ذکر شده و بررسی آمارهای مربوطه ملاحظه می‌شود که مدیریت رشد نقدینگی در اقتصادی کشور در دوره اخیر، در وضعیتی کاملاً با ثبات و برخلاف ادعاهای مطرح شده توسط برخی رسانه‌ها و افراد بوده است.

کد خبر 748144

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • ببینید | آشنایی با فواید خرما