Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:49:46 GMT

آثار مثبت و منفی کرونا بر محیط زیست

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۹۵۸۸

آثار مثبت و منفی کرونا بر محیط زیست

به گزار ش ایرنا، بیش از یک سال از ثبت نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا می گذرد و طی این مدت تمامی کشورهای جهان از جمله ایران به مقابله و مبارزه جدی با این ویروس کشنده برچا خواسته‌اند.

یکی از موضوعاتی که کووید ۱۹ برروی آن تاثیرات جدی برجای گذاشته و متاسفانه تاکنون آن طور که باید به آن پرداخته نشده، آثار مخرب زیست محیطی ناشی از این ویروس است و اگرچه شاید این مساله در مدت زمان کوتاه چالشی را هم به وجود نیاورد اما در بلند مدت به طور قطع صدمات جبران ناپذیری را بر پیکره محیط زیست وارد خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در این رابطه گفت و گویی را با دکتر دکتر نرگس کارگری، عضو شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان  ترتیب داده که مشروح آن به شرح ذیل است.

ایرنا. به صورت کلی ویروس کرونا چه آثاری برروی محیط زیست می‌تواند داشته باشد؟

ویروس کرونا با توجه به تغییری که در الگوی زندگی انسان‌ها ایجاد کرده، به طور حتم می‌تواند آثار مستقیم و غیرمستقیمی را به دلیل تغییرات الگویی نیز در محیط زیست از خود بر جای بگذارد.

این اثرات که به صورت مستقیم و غیرمستقیم محیط زیست را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، در ۲ دسته مثبت و منفی قابل تقسیم بندی بوده و از جهات مختلف می‌توان به آن نگاه کرد.

بررسی این آثار همچنین می‌تواند کمک ویژه‌ای به کنترل آثار مخرب این ویروس بر محیط زیست داشته باشد که باید مورد توجه جدی دستگاه‌های ذیربط، به خصوص ستاد مقابله با کرونا استان نیز قرار گیرد.

ایرنا. آثار مثبت این ویروس شامل چه موضوعاتی هستند؟

در روزهای نخست شیوع این ویروس گزارش‌هایی مبنی بر آثار این بیماری مطرح شده بود که نخستین و اصلی‌ترین آن کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوا بود که این مساله ناشی از کاهش مصرف سوخت انرژی و تردد بین شهری و شهری خودروها بود تا جایی که کاهش مصرف انرژی در برخی از واحدهای صنعتی نیز باعث شد تا میزان انتشار کربن و گازهای گلخانه‌ای هم کاهش پیدا کند و نتایج مثبتی را برای کاهش پدیده گرمایش جهانی رقم بزند.

البته این اتفاق پس از ایجاد دوباره فعالیت‌های روزمره مردم در موضوع کرونا و عادی شدن شرایط برای آنان، با مشکلاتی نیز روبرو شد تا جایی که با افزایش دوباره تردد خودروها، وضعیت هوا به شرایط عادی خود بازگشت.

از موارد دیگر مثبت بودن این ویروس بر محیط زیست می‌توان به کاهش آلایندگی‌های صوتی در محیط‌های شهری به دلیل کاهش ترددها اشاره کرد که این موضوع هم موقتی بوده و دوباره به وضعیت سابق خود بازخواهد گشت.

البته اعمال دوباره قرنطینه و محدودیت‌های جدید نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد ولی به علت موقت بودن، رویکرد پایداری را برای محیط زیست ایجاد نخواهد کرد.

پس به صورت کلی و در زمینه آثار مثبت ویروس کرونا برروی محیط زیست می‌توان بهبود کیفیت هوا، کاهش مصرف سوخت، جلوگیری از انتشار کربن اشاره کرد اما باید توجه داشت که تمامی موارد اعلام شده موقتی بوده و نمی توان به عنوان عناصری پایدار برروی آنها برنامه‌ریزی کرد.

ایرنا. و در خصوص آثار منفی این ویروس؟

در رابطه با این موضوع، به ویژه در بخش کیفیت آب و خاک آثار منفی قابل توجهی وجود دارد تا جایی که با ماندگاری طولانی مدت این ویروس صدمات جبران ناپذیری بر انسان وارد می‌شود و به همین سبب باید اقدامات پیشگیرانه‌ای برای این موضوع در نظر گرفت.

این مساله نیز حایز اهمیت است که با کاهش منابع آبی در آینده ممکن است با کاهش کمی آن روبرو شویم و همچنین استفاده بیشتر از مواد شوینده در بلند مدت می‌تواند کاهش کیفی آب را به همراه داشته باشد.

استفاده از ضدعفونی کننده، به خصوص در معابر شهری هم می‌تواند آسیب‌های جدی به محیط زیست وارد کند چرا که با ورود این مواد به فاضلاب‌های شهری ممکن است به راحتی تصفیه نشوند و مشکلاتی را ایجاد کنند.

ورود پسماندهای ناشی از تجهیزات حفاظتی مانند ماسک و دستکش که وارد منابع آبی از جمله رودخانه‌ها شده که نه تنها موجب آلودگی وسیع آب می‌شود بلکه می‌تواند در حیات موجودات آبزی نیز اختلال ایجاد کرده و حتی باعث کاهش تنوع و تعداد گونه‌های آبزی و دریایی شود.

متاسفانه برای این پسماندها هیچ برنامه و مدیریت واحدی وجود ندارد و همراه با پسماندهای عادی و از طریق دفن زباله مدیریت می‌شوند در حالی که این مساله در سلامت انسان‌ها تاثیرگذار بوده و باعث آلودگی خاک‌ها شده و حتی در آب‌های زیرزمینی هم می توانند اثرگذار باشند.

به صورت کلی می‌توان نتیجه گرفت که آثار منفی ویروس کرونا بر محیط زیست ماندگار و خطرناک‌تر هستند.

ایرنا. راهکارهای مهم در خصوص کنترل آثار منفی ویروس کرونا بر محیط زیست چه مواردی هستند؟

این موارد شامل مدیریت صحیح در حوزه پسماند، جمع‌آوری پسماندهای مربوط به این بیماری از جمله ماسک، دستکش، پسماندهای ناشی از مصرف بیماران کرونایی و پسماندهای بخش کرونا بیمارستان‌ها هستند که با نظارت بر این حوزه‌ها می‌توان از خطرات زیست محیطی تا حد زیادی جلوگیری کرد.

نحوه انتقال پسماندهای کرونا نیز همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده تا جایی که این انتقال با توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی و زیست محیطی باید به انجام برسد.

نحوه دفع پسماندهای کرونایی نیز می‌تواند همراه با پوشش آهک و یا استفاده از زباله سوزهای بیمارستانی صورت پذیرد که در روش نخست هزینه بالاتری باید برای آن در نظر گرفت.

برچسب‌ها ویروس کرونا ایرنا استان قزوین تخریب محیط زیست پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ایرنا استان قزوین تخریب محیط زیست ویروس کرونا ایرنا استان قزوین تخریب محیط زیست اخبار کنکور بر محیط زیست ویروس کرونا تا جایی آثار منفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۹۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری زاهدان گفت: این برنامه با هدف فرهنگ سازی و هدف گذاری برای نسل آینده شهر زاهدان انجاج شد.
نارویی افزود: به منظور آگاهی بیشتر دانش آموزان با محیط زیست و راهکار‌های حفاظت از آن کارگاه‌های آموزشی در سطح مدارس زاهدان برگزار شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • رشد بخش مسکن از منفی ۳.۸ در سال ۱۳۹۹ به مثبت ۴.۸ در سال گذشته
  • رشد بخش مسکن از منفی ۱۳.۸ در سال ۹۹ به مثبت ۴.۸ در سال ۱۴۰۲