Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@19:55:57 GMT

مجلس با تعهدات فرامجلسی نمایندگان اداره نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۰۸۰۵۸

مجلس با تعهدات فرامجلسی نمایندگان اداره نمی‌شود

«غلامرضا نوری قزلجه» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با بیان اینکه طرح شفافیت آرای نمایندگان تنها عنوان شفافیت را داشت؛ گفت: این طرح جز قالبی خالی چیزی نداشت و بخش بزرگی از این طرح به تکرار موارد و اقدامات معمول مجلس که هم اکنون هم به صورت روال اتفاق می افتند پرداخته بود.

وی اضافه کرد: موضوعاتی مانند پخش مذاکرات مجلس، دستورات هفتگی کمیسیون‌ها و صحن و اعزام به ماموریت‌ها که در طرح شفاف سازی آمده بود؛ در ادوار گذشته هم به همین صورت انجام می‌شد بنابراین در کل موضوع جدیدی در این طرح نبود و تنها بخش بحث برانگیز آن موضوع شفافیت در آرای موافقین و مخالفین طرح‌ها بود که آن را هم منوط به تشخیص هیات رئیسه کرده بودند؛ یعنی اگر هیئت‌رئیسه تشخیص دادند آرای نمایندگان منتشر شود و اگر تشخیص ندادند منتشر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین مجلس یازدهم هم مانند مجلس دهم به کلیات این عنوان طرح شفافیت رای منفی داد.

سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس ادامه داد: روز چهارشنبه پیش از آغاز رسمی جلسه در جلسه‌ای غیرعلنی، عده‌ای تلاش کردند که طرح شفافیت آرا را به تایید نمایندگان برسانند اما عقل جمعی مجلس به این طرح رای نداد. برخی می‌گفتند ما به بعضی از NGO ها تعهد دادیم و فرم امضا کردیم که باید این کار را انجام دهیم و در اظهارات آنها هم این موضوع وجود داشت، اما مجلس، حکمرانی و مدیریت پارلمان نمی‌تواند با نقطه‌نظرات و تعهداتی که افراد جای دیگر برای مراجع غیر مربوط داده‌اند، اداره شود.

نماینده مردم بستان آباد با بیان اینکه موضوع مصلحت همیشه با رضایت منطبق نیست، تصریح کرد: ما نمایندگان قسم خوردیم که پاسدار قانون اساسی و مصالح و منافع ملی مردم باشیم گاهی در این مسیر میان رضایت و مصلحت تفاوت‌های مقطعی پیش می‌آید که تصمیم و رای درست و بازتاب ان در بیرون از مجلس ممکن است برای نماینده هزینه داشته باشد و اینجاست که می تواند به مشخصه و لازمه مهم نمایندگی ( حریت ) لطمه وارد شود.

 نوری قزلجه ادامه داد: بنده طی حدود ۵ سال نمایندگی مجلس عملکرد شفافی داشتم و همه آرا، به ویژه رای به طرح‌های مهم را اعلام کرده‌ام اما باید بدانیم که در این شرایط شاید همه نمایندگان نتوانند هزینه شفافیت رای واقعی خودشان بپردازند و نهایتا مجبور به تن دادن به آرای سفارشی شوند  که در این صورت هزینه ها  و بار منفی تصمیمات به جامعه و حوزه های انتخابیه تحمیل خواهد شد.

 عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اضافه کرد: ما هنوز زیرساخت‌های لازم مانند نظام حزبی برای شفافیت مد نظر را در کشور نداریم؛ اگر احزاب نمایندگان خود را در پارلمان داشتند در این صورت همه نمایندگان می‌توانستند بدون هیچ پی آمد منفی و زیانبار برای جامعه، آرای خود را بصورت شفاف و روشن اعلام کنند.

نماینده بستان‌ آباد در مجلس شورای اسلامی  گفت: با این طرح کار به این سمت سوق پیدا می‌کرد که همیشه حق با اکثریتی باشد که توان لابی‌گری قوی و بیشتر دارند نه با صاحب واقعی حق که احتمالا توان لابی‌گری پایینی دارد. مانند مناطق محروم و روستاها که اهرم فشار پر قدرت برای پیگیری خواسته‌های خود در مجلس نداشته باشند فلذا تنها کسانی که از ارتباطات جمعی و  لابی‌ قوی برخوردار باشند می‌توانند به نوعی آرا و مصوبات را هدایت کنند. که به نظر من ریشه تمام این ایرادات به نبود سیستم تحزب در کشور باز می‌گردد.

وی افزود: مردم و عامه جامعه به نمایندگان اعتماد کرده و رای دادند تا از طرف آنها در جهت منافع و مصالح آن‌ها و کشور تصمیم بگیرند؛ این که عده‌ای امروز شعاری می دهند و فردا رای دیگری می‌دهند، موضوع دیگری است. بنده شعاری در این زمینه نداده بودم و از ابتدا هم با این شکل طرح مخالف بودم و جز شفاف‌ترین نمایندگان در زمینه آرای خود درباره طرح‌ها و لوایح هستم.

بر اساس شواهد جلسه  روز چهارشنبه می‌توان گفت عمده نمایندگان با تجربه مجلس مخالف این طرح بودند.

برچسب‌ها غلامرضا نوری قزلجه بستان آباد مجلس یازدهم قانون اساسی شفافیت آرای نمایندگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: غلامرضا نوری قزلجه بستان آباد مجلس یازدهم غلامرضا نوری قزلجه بستان آباد مجلس یازدهم قانون اساسی شفافیت آرای نمایندگان اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۸۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در نشست علنی امروز _یکشنبه ۹ اردیبهشت_ مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها در دستور کار صحن علنی قرار گرفت و نتوانست رای لازم را کسب کند.

کد خبر 748696

دیگر خبرها

  • تصاویری متفاوت از نمایندگان درحال اهدای خون
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • مخالفت مجلس با افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت مجلس با افزایش ۴۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس
  • ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • بازدید جمعی از نمایندگان تهران از اداره کل انتقال خون استان تهران
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • عملیات اجرایی پل خورگو آغاز شد