Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@04:48:57 GMT

دست‌های پشت پرده در بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۰۳۱۷

دست‌های پشت پرده در بازار سرمایه

هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با واگذاری بخش‌های دولتی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: دولت برای امسال نیز ممکن است موفقیت چندانی نداشته باشد، درست است قیمت سهام افت پیدا کرده، اما هنوز خرید در دستور کار حقوقی‌ها قرار ندارد، در چنین مواقعی به شکل خصولتی یعنی شرکت‌های حقوقی که در حقیقت ساختار دولتی دارند، نسبت به ظرفیت و توان یک عددی را محقق خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: حال با یک نگاه بدبینانه و توطئه آمیز می‌توانیم بگوییم که دلیل اصلی ریزش بازار این است که افراد از یک لابی خبر داشتند و برای اینکه بتوانند بازار را در کف قیمتی داشته باشند، قیمت‌ها را پایین آوردند، پس دیگر افراد به خرید و فروش اقدام نمی‌کنند و اجازه می‌دهند که بازار پایین بیاید، به هر حال دست‌های پشت پرده در بازار سرمایه ایران بسیار است و برآیند‌های کشمش بین صنف‌های مختلف جهت بازار را تعیین می‌کند.

بیشتر بخوانید

حمل ونقل ریلی وارد بورس کالا شد/ معامله نقد و آتی بلیت‌ قطار در بورس کالا

عمیدی اظهار کرد: منفی‌های بازار از چندین جهت معنادار است، یکی از این موارد احتمال واگذاری سهام دولتی است و خریداران وقتی می‌خواهند بخرند تلاش می‌کنند تا با قیمت پایین‌تر سهام را بخرند، و همچنین، در بازار منفی معمولا اوراق، خریداری نمی‌کنند،. دلیل دیگر منفی بازار می‌تواند عرضه اوراق توسط دولت باشد، اگر نمودار فروش اوراق را تا همین بهمن ماه نگاه کنیم، کاملا صعودی است، این قضیه به این معنی است که حجم فروش اوراق دولتی بسیار بالا رفته است، پس منفی بودن بازار را می‌توان تا حدودی نسبت به عواملی که گفته شد دستوری دید.

عمیدی در پاسخ به این پرسش که چه مقدار از این واگذاری محقق خواهد شد؟ و آیا مردم می‌توانند به این موضوع اطمینان کنند؟ بیان کرد: باید دید تلاش حقوقی‌ها برای خرید سهام به چه صورت خواهد بود، تا بفهمیم چه میزان از این واگذاری محقق می‌شود، در رابطه با این قضیه که مردم اعتماد کنند، می‌توان گفت خرید هر کالایی با نوسان قیمت همراه است، برای مثال کسی که طلا می‌خرد، اگر قیمتش کاهش پیدا کند، شاید باز هم به خرید طلا اقدام کند، پس نوسان در همه چیز وجود دارد، در سرمایه گذاری افراد گاهی سود یا ضرر می‌کنند، پس سرمایه گذاری همیشه با افت و اصلاح قیمت همراه است.

کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: این ماجرا را که می‌گویند اعتماد از بازار سرمایه رفته است، قبول ندارم، چون یک مقدار سیاه نمایی می‌شود، تمام بازی‌هایی ک در کنار معاملات سهم شکل گرفته اعتماد را از بین برده و ترس ایجاد کرده، در این جا باید نهاد‌های ناظر بیشتر به این ماجرا بپردازند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۰۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟

زمان فروش باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس توسط مالکان خصوصی آنها مشخص شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در روز 5 اردیبهشت ماه سال جاری  مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس رسماً به بخش خصوصی واگذار شد. بر این اساس 85 درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر (30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (پنج درصد)، رفاه (پنج درصد) و اقتصاد نوین (پنج درصد) انتقال پیدا کرد. 10 درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است 5 درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه نیز به زودی به پیشکسوتان واگذار شود.

پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ 5 درصد

در این میان سؤالی مطرح است که آیا مالک خصوصی چه زمانی قادر به واگذاری باشگاه مورد تملکش است؟ پاسخ این سؤال نیازمند رعایت یک پیش‌نیاز است.

از آنجایی که دو باشگاه به‌صورت اقساطی خریداری شدند، طبق توافق صورت گرفته، سرخابی‌ها تا شش سال زیر نظر سازمان خصوصی‌سازی خواهند بود و مالکان بخش خصوصی آنها باید تا تاریخ معین شده، اقساط خود را  به دولت بپردازند. حتی اگر بخش خصوصی سریع‌تر از زمان موعود (پیش از شش سال)، اقساط خود را تسویه کند، می‌تواند فردای همان روز سهام باشگاه موردنظر را در فرابورس عرضه کند. در غیر این‌صورت بعد از پایان شش سال و تسویه مطالبات دولت از محل سرخابی‌ها، بخش خصوصی قادر به فروش سرخابی‌ها خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟